Treceți la conținutul principal

Atrezie choanală dreaptă (imperforație choanală dreaptă)

 


 În articolul anterior "Despre experiența noastră la Clinica de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca", vă spuneam că vom avea o perioadă mai grea, în care, cu voie sau din nevoie, trebuie să ne prezentăm la mai multe investigații și că voi avea câteva articole bazate pe experiențele noastre din fiecare spital/clinică sau chiar vă voi spune ce am aflat în urma investigațiilor.

Astăzi, Ioan-Alexandru, a fost supus unei noi operații. Noul diagnostic l-am descoperit întâmplător. Bebe Ioan-Alexandru, avea dificultăți în timpul respirație. La început am pus totul pe seama perioadei lungi de intubare la Terapie intensivă sau pe seama răcelii. Complicațiile au început să apară, atunci când Ioan-Alexandru a răcit și secrețiile nazale erau de o consistență pe care eu nu am mai întâlnit-o sau de care nu am mai auzit să existe la copii. În special noaptea îi era extrem de greu să respire, câteodată aveam impresia că se sufocă.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre atrezia coanală, aveți link-ul aici: https://www.romedic.ro/atrezie-coanala-imperforatie-coanala. Eu doresc să vorbesc strict despre cazul nostru.

În această dimineață ne-am prezentat la Spitalul de Copii, Clinica ORL, la domnul doctor Mihuț Gheorghe. Din păcate am prins poate cea mai aglomerată zi, nu din punct de vedere al programărilor, ci din cauza urgențelor care au întrerupt destul de des, bunul mers al lucrurilor. La ora 13:17 minute, au venit după Ioan-Alexandru și l-au dus în sala de operații. Nu a știu nimeni să îmi spună cât va dura exact operația. Îmi doream doar să treacă repede, bine și să îl țin din nou în brațe și să îi simt parfumul specific. La ora 14:42 l-am auzit pe hol. Un plâns chinuit, obosit și confuz, dar am știut că este puiul meu.

Ioan-Alexandru, de când îl știu, cu toate că în brațe l-am ținut abia la două luni de la naștere, a fost o minune de copil. A luptat și calmul lui aparte te cutremură. A rezistat atâtea ore nemâncat și nu a plâns. Agitat a fost, dornic de ocrotire în brațele mele, dar nu a plâns. După operație lucrurile au stat altfel și totuși la fel. În ultimele șase luni mi-a fost dat să văd zeci de copii cu zeci de reacții adverse la anestezie, astăzi și pe Ionuț. Avea un plâns ciudat, a oboseală, a durere, a foame, dar nu unul care să te facă să nu mai ști ce să faci cu copilul.

Operația a decurs bine, fără complicații. Ce anume a făcut domnul doctor? Nara dreaptă a lui Ioan-Alexandru, era înfundată de țesut moale și os. Pentru ca Ioan-Alexandru să poată respira corect, a fost nevoie de perforarea și îndepărtarea acestora. În urma îndepărtării evident a pornit și sângerarea, din cauza căreia trebuie să rămânem sub supraveghere medicală, pentru a fi evitată o posibilă hemoragie. Probabilitatea ca această intervenție să trebuiască repetată este foarte mică, dar nu imposibilă, însă noi nădăjduim la Dumnezeu, că vom fi cei norocoși.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și a voastră, a celor care v-ați rugat pentru el, am mai trecut peste un hop și rămânem cu nădejdea acolo sus. Eu am fost foarte speriată și m-am gândit la ce este mai rău, dar am realizat încă o dată că, Dumnezeu lucrează prin oamenii și adevărații oameni au mereu binecuvântarea lui Dumnezeu! 

Vă mulțumim!



Comentarii

  1. Ioan Alexandru este lucrarea lui Dumnezeu, este un copil puternic. Din Marea lui putere o trimite și mamei lui. Dacă el ar ceda și mama lui ar cădea. Împreună sa luptați și sai mulțumiți lui Dumnezeu pt răbdarea și puterea pe care o aveți amândoi. Multă, multă sănătate Ioan Alexandru. Multa putere Ioana. Dumnezeu nu da mai mult decât putem duce. Pupici ție și celor 3 minuni

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cu mămica la povești - Episodul 3

„Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici” Friedrich Nietzsche           „Zâna Scutecel” actuala „Zanana”... Așa este cunoscută Ana Ivan, cea de-a treia mămică a minusculului meu proiect deși, cu fiecare lună care trece și cu fiecare poveste pe care o primesc pe email, proiectul meu crește și eu cu el.      V ă mărturisesc că Ana, a fost inspirația mea pentru acest blog. M-am regăsit mereu în tot ceea ce scria și mai ales în... „ Viața cu 3 copii și scrisul ca terapie”.      „Sunt Ana (de câte ori mă prezint, în capul meu mereu răsună „ce nume simplu” așa cum cântă Tudor Chirilă într-una din melodiile sale), am 40 de ani, 3 copii, un soț și 2 căței.      Cam așa ne prezentăm la modul general atunci când povestim cuiva de noi, nu?      Dar dincolo de aceste lucruri pe care le am în jurul meu, sunt Ana, un suflet de copil care nu a crescut dincolo de 14 ani, care iubește viața, iubește să scrie de la 8 ani (de când scriam poezii și scenarii de film) și care abia după 35 de ani și-a gă

Cu mămica la povești - Episodul 4

  Din moment ce am devenit mamă de copil special, am ajuns să cunosc multe mame puternice și pe copiii lor luptători. Adevărate minuni pe acest pământ! Două dintre aceste minuni sunt Emilia și fiica ei Agnes, de care v-am mai povestit într-un  articol . Astăzi, vine să vă spună chiar ea povestea și sper să vă ofere și vouă, așa cum mi-a oferit mie, curaj și putere să luptați pentru visul vostru, dar mai ales pentru copilul/copiii voștri. „Îți mulțumesc mult, Ioana, pentru provocarea lansată. Mă simt onorată să răspund cu entuziasm solicitării tale. Să fii mamă de 3 copii și să aduci comunității un plus de valoare, e mare lucru.  Eu sunt Emilia, am 36 de ani, un copil special și un soț ( c-așa-i modelul ♥️♥️♥️), o familie numeroasă minunată și prieteni in multe colțuri ale lumii. De mică am fost atentă la relațiile interumane și extrem de sociabilă. La bază sunt învățătoare, apoi absolventă de Sociologie si un master pe dezvoltare comunitară. Pentru că învățarea nu e niciodată suficien

Cu mămica la povești - Episodul 1

    Dragă mamă, mi-a luat ceva timp să ajung să mă țin de promisiune să vin să stau de vorbă cu tine. Trădătorul... Hoțul... Este timpul... Și nu doar al meu. Al multor mame de pe acest pământ.      Poveștile acestui micuț proiect le voi intitula simplu: „Episodul...”.   Astăzi, avem primul episod cu si despre o mamă care dorește să fie mâine, mai bună decât astăzi (care de fapt este visul oricărei mame), doar că ea este fetița, adolescenta, studenta, fiica, prietena, sora și acum soția și mama, care face asta zi de zi, de când se știe. Și tot în același trup se află cea care m-a ridicat și m-a susținut de foarte multe ori.      Dragă prietenă, de vorbă cu tine aș sta nopți întregi. Să ne aducem aminte de copilărie, de filosofia tinereților apuse. Am crescut prea repede, dar mi-ai rămas adânc cuibărită în suflet și în gând. Îți mulțumesc că astăzi, după atâta timp uitat într-un cufăr, ai acceptat să te deschizi și să mă sprijini în urcușul meu.      Mai multe nu mai spun. Sunt lucruri