Treceți la conținutul principal

Podcast Tehnocultura - pasiunea pentru tehnologie și cultura tehnologiei, la un alt nivel

    
Sursa foto: Tehnocultura 

     Dragi cititori,

 Astăzi voi schimb puțin registrul și lansez o provocare. Dar înainte de provocare vreau să vă povestesc ceva...despre ei, cei care dau vocea Tehnocultura.
 În ultimul an și jumătate, pentru a rămâne cât de cât conectată la cultură, neavând suficient timp să mai citesc cărți pentru vârsta mea să spun așa, am încercat să caut alte modalități. Am descoperit prin alte mămici, varianta de carte audio și podcasturile. Am acolo în schițele articolelor pentru blog, o listă cu acestea, dar încă nu este momentul să o public. Astăzi vreau să vă spun câteva impresii despre recentul podcast descoperit.
 Născut din pasiunea pentru știință și tehnologie, dar și din dorința de a împărtăși din propriile experiențe, acest podcast, chiar dacă nu sunt eu pasionată de utilizarea tehnologiei la maxim, mi-a atras atenția în primul rând din pricina sincerității.
 Am aflat acum două zile de el (când veți citi acest articol, se vor fi făcut șapte zile 😉). Ce vreau de fapt să vă spun în acest articol este că, Vlad și Manuel sunt geniali. Nu îi înțeleg eu când vorbesc despre tehnologie, dar atunci când o îmbină cu viața, cu întâmplările și experiențele personale sunt minunați. Am ascultat doar un episod: 100. Au peste 100 de episoade, dar în acest episod spun multe despre ei și de ce au ales să fie vocile Tehnocultura. Vreau să vă enumăr câteva motive pentru care îi ascult și voi continua să-i ascult:

1. Tehnocultura - sună a educație;
2. Nu vând nimic, doar își spun părerea despre ceea ce folosesc;
3. Ei spun că nu sunt celebrii, dar sunt. În felul lor😉;
4. Nu le înțeleg termenii de specialitate, dar au stârnit curiozitatea de a căuta ce înseamnă și da, acest lucru este educativ;
5. Mai mult, am învățat și câteva cuvinte noi în limba engleză 😊;
6. Nu știu dacă mai există un astfel de podcast în România, dar eu sigur voi rămâne fan acestuia. La câtă tehnologie ne înconjoară, dar mai ales că ne dorim să ținem pasul cu ea, un podcas de tehnologie este super;
7. Sunt simpli, sunt spontani, sunt liniștitori;
8. Sunt adulți, nu fac parte din domeniul educației, dar se pricep atât de bine să explice pe înțelesul tuturor. Așa că dacă aveți copii pasionați de calculatoare, jocuri etc., puteți să le propuneți să-i asculte.

 După prima audiție cam asta pot spune despre Tehnocultura Podcast. Repet, nu sunt foarte mare fan al tehnologiei și de fapt, ca să o luăm pe bune, chiar și telefonul pe care îl folosim zilnic, un cuptor cu microunde, căștile la care ascultăm muzica preferată, totul este tehnologie. Și atunci, avem nevoie să înțelegem mai bine cum funcționează toate și mai mult dacă avem nevoie cu adevărat de toate noutățile costisitoare care apar poate nu zilnic, dar destul de des. Acest podcas, de fapt băieții prin acest podcast, ne ajută să înțelegem mai bine tehnologia, cum funcționează, dacă merită sau nu tot timpul nostru, dar sunt deschiși și la subiecte care ne preocupă. Propuneți-le niște subiecte și luați notițe, sunt geniali.
 Personal, nu mă văd făcând podcast pentru că nu îmi place să îmi aud vocea. Nu mă întrebați de ce, pentru că nici eu nu știu. Este pur și simplu... Am avut câteva momente în care m-am înregistrat, dar nu o voi mai face decât doar la nevoie, nu va fi o obișnuință așa cum este scrisul.
 Și ca să rămân la subiect, voi știți ce înseamnă un podcast? Ați ascultat podcasturi? Cum vi se par? 
 Dacă am printre cititori, pasionați de tehnologie sau dintre voi cei care veți citi acest articol cunoașteți pe cineva pasionat de tehnologie, recomandați-le acest podcast și îi aștept și pe ei să-și spună părerea.

Îmbrățișări și sănătate!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022

Comentarii

  1. Mersi de articol. În legătură cu teama de a-ți auzi propria voce am fost și eu acolo. Iar eu am început două lucruri în același timp, lucruri care mi-au generat o teamă mare: video și audio în emisiunea Tehnocultura la TVS Brașov. Îmi displăceau figura mea pe ecran și vocea mea. După ceva antrenament și acum ani buni de podcast nu mai am așa probleme. Trece cu antrenament, dacă îți propui să faci un așa material. Una dintre metodele de a creste este să faci lucruri care sunt mai puțin confortabile din când în când.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vă mulțumesc pentru oportunitatea de a scrie acest articol și pentru răspunsul și încurajările dumneavoastră.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Și Daria urmează cursul firesc al vieții - final de grădiniță 2

   Atât de repede trec anii, atât de repede îmi cresc minunile. Doamne, mai oprește timpul, te rog!  Primul mare sfârșit din vița ta, dragă Daria, este aici. Și la fel cum am spus  în gândurile pentru Teodora , las aici doar ceea ce și-ar dori pentru tine, toți cei care te cunosc. Restul, este intimitatea familiei și a sufletului tău inocent.  Rămâi TU, rază de soare, dar puțin câte puțin mai puternică să devi în fiecare etapă a vieții. Inocența ta este o „boală incurabilă” pe care toți mi-aș dori să o avem.  Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ni te-a dăruit. Tu ești curcubeul familiei și ne dorim ca râsul tău să molipsească întrega lume atunci când ai ocazia să o cunoști.  Îți dorim tot binele din lume, ne rugăm pentru paza și ajutorul tău și să nu uiți că indiferent de momentele ce ne vor cotropi viața, te iubim infinit și nimic din ce faci sau spui nu poate micșora această iubire! Răbdarea și iubirea pentru toate să crească zilnic în inima ta și curajul de a pune întrebări să nu îți

Un 33 dominat de cuvântul ACUM

   Începând din anul 2022, am hotărât ca la fiecare aniversare, să fac ceva deosebit cu ziua mea sau ceva cu adevărat important nu doar pentru mine, cât pentru cei din jurul meu. Pentru acel an am hotărât să nu accept cadouri. Toate cadourile să se transforme în donații pentru un copil care mi-a marcat gândurile încă dinainte să rămân însărcinată cu al meu băiat.   În anul 2023, am scris un articol  cu 12 lecții învățate până la de 32 de ani. Lecțiile mele care, poate vor ajunge să fie lecții și pentru alții, în altă ordine și sigur în alte împrejurări. Am făcut o pauză destul de mare de la scris, recunosc. Dar a fost vitală pentru mine și pentru familia mea și știu că de acum pașii cei mai importanți sunt faptele.   Astăzi, la împlinirea vârstei de 33 de ani, totul pare mai special, are rost. De fapt, toți anii vieții unui om sunt speciali în felul lor, depinde mult de noi ce facem cu ei, cum îi trăim.  Se spune că numărul 33 duce către sfera spiritualității și a misiunii de a fi în f

Excursiile în familie - ediția 2024 😁

   Sunt o fire optimistă, muncitoare și perseverentă, dar sunt om și salvarea mea vine de cele mai multe ori dintr-un somn lung și neîntrerupt, sau din ieșirile alături de ei, dragii mei dragi. Dar în aceste ieșiri vreau să fiu LENEȘĂ.🤣 Vreau să fiu răsfățată, servită și lăsată să lenevesc până mă dor oasele de la atâta leneveală. 😅 Glumesc!  Anul acesta ieșirile au început mai repede ca de obicei, profitând de liniștea dinaintea zarvei de sfârșit de an școlar. Vă readuc aminte că am mai publicat un articol pe această temă, iar  aici  aveți calea către el. 😊  Am ales să vizităm trei obiective turistice create de mâna omului în natură, dar care nu perturbă natura într-un mod violent, cred eu.  Înainte să vă expun obiectivele și ce anume ne-a plăcut sau nu la ele, vă las linkul către cazarea pe care am ales-o noi. Tot în mijlocul naturii. Un colț perfect de relaxare, cu gazde extrem de primitoare și prețuri accesibile.  Da, dacă ați deschis linkul cazării ați văzut deja zona în care