Treceți la conținutul principal

Reciclând, ajutăm!



  Societatea în care trăim este din ce în ce mai atacată de situații care ne fac să ne separăm, care ne fac să uităm de cei cu care petreceam atât de mult timp împreună încât nu mai vedeam viața fără ei. Prieteni, rude, colegi, pe toți i-am pus „la colț”. De cei aflați în suferințe nu mai spun. Am ajuns în stagiul în care luptăm doar pentru noi.

  Nu o spun ca un reproș sau un fel de „te cerată mama pentru prostia pe care ai făcut-o”. O spun ca o realitate, ca un moment pe care și eu îl trăiesc. Nu facem acestea toate din răutate (sunt care au făcut-o și o vor face în continuare, indiferent de starea națiunii); eu vorbesc aici de fuga noastră continuă, de faptul că mereu spunem că „nu avem timp, hai să o lăsăm pe săptămâna viitoare”. Suntem atât de obosiți...

  Cu toate acestea, în puținele secunde de respiro pe care le mai trăim, este posibil să realizăm că nu facem bine, ne dorim să schimbăm ceva în viața noastră, avem un moment de elan și de îndreptare spre această schimbare și totuși eșuăm.

  Am încercat și eu atâtea metode de abordare a situațiilor, atâtea metode prin care să nu uit că am promis ceva, atâtea metode prin care să îmi propun mai puține lucruri de făcut într-o singură zi. Unele au dat roade, altele nu. Dar continui să lupt.

  Am realizat că schimbarea vine din interiorul fiecăruia dintre noi și mai important din micile activități pe care le facem, dacă le facem cu o mai mare atenție, cu mai multă dragoste, chiar dacă este posibil să ne ocupe mai mult timp și spațiu decât de obicei.

  De curând, am descoperit un proiect ce pune capac indiferenței și merită toată atenția noastră din două motive:

1. Avem grijă de mediul înconjurător, deoarece reciclăm o parte din plasticul pe care îl folosim în fiecare zi;

2. Ajutăm copiii bolnavi, să obțină suportul financiar necesar, pentru tratamentele costisitoare și astfel le dăruim încă o șansă la viață.

  Poate nu vă este străin acest proiect, nici mie nu mi-a fost din punct de vedere teoretic, dar pentru că internetul mi-a adus aminte de el, am spus să intru puțin în amănunte și să văd concret ce este de făcut. Și totul este atât de simplu. Detaliile le găsiți la link-ul de mai sus, dar vă spun pe scurt: începeți dragii mei și colectați selectiv deșeurile și veți fi mai împăcați sufletește.

 Link-ul de mai sus este despre colectarea capacelor de plastic, reevaluarea lor și donarea sumelor strânse, unor copii care au mare nevoie de ajutor financiar pentru diverse operații sau tratamente costisitoare.

  Nu știu voi cum colectați deșeurile, bine ar fi să fie ca la carte. Eu și familia mea o facem și nu este greu deloc. Nu mă refer doar la plastic. Hârtia spre exemplu. Locuind într-o zonă în care, marea majoritate a populației se încălzește încă cu lemn, hârtia dacă nu este pusă la poartă sau în tomberoanele speciale și ridicată de organele abilitate, se poate folosi la aprins focul. Iar pentru că românul este inventiv, chiar și alte deșeuri se pot refolosi în locuință, iar restul, colectate și depozitate conform indicațiilor.

  Așadar dragilor, sfatul meu este să vă faceți puțin timp pentru a studia informațiile din link-ul de mai sus și cu siguranță nu veți regreta. Aveți ocazia să "prindeți doi iepuri dintr-o singură mișcare".

  Vă las aici și un mic ghid, „9 metode prin care poți trăi cu mai puțin plastic”, preluat de pe internet.



  Iar reciclarea și ajutorul semenilor și păstrarea curată a mediului înconjurător, nu se opresc aici. Încă de mici ne-am învățat copiii să recicleze.

  Având în vedere că trăim într-o zonă în care, sursa de încălzire a locuințelor și chiar modul prin care preparăm hrana, este lemnul și focul cu ajutorul acestuia, hârtia, chiar și un șervețel murdar, se poate folosi la aprins focul.

 Pentru plastic și sticlă, s-au amenajat containere și aparate speciale (supermarket Lidl). Dar și așa, noi, am reutilizat anumite borcane sau recipiente din plastic și le-am transformat în diverse suporturi.




  





  Metalul, mai ales recipientele care au și capac (ex. cutiile de lapte praf), soțul le-a transformat în cutii pentru diverse ustensile de meșterit.

   Îmbrăcămintea și materialele textile, care nu mai pot fi nici măcar donate, personal, le-am transformat în cârpe de șters, dar există centre și magazine speciale unde pot fi duse, nu trebuie aruncate la containerul cu gunoi menajer. Aici aveți harta reciclalării, unde puteți introduce localitatea unde locuiți și vă vor fi afișate, cele mai apropiate centre de colectare pentru diverse tipuri de deșeuri și merită să încercați.

  Există o campanie la renumita firmă CCC: „Acordă papucilor tăi, o nouă viață! Reciclarea  articolelor de încălțăminte!”  Intrați pe link și veți găsi mai multe detalii.

  Și am descoperit o campanie foarte interesantă și benefică pentru ambele părți care aparține celor de la Decathlon - bateriile uzate pot lua forma unor obiecte sportive și astfel avem grijă de mediu și ne menținem sănătoși prin sport.


 Brandul FARMEC se alătură inițiativei de protejare a mediului și te invită și pe tine să faci la fel. Detalii găsești în link și ai și o mulțime de beneficii.

  Spor la reciclat! O facem pentru noi și copiii noștri!
 
    Îmbrățișări și sănătate!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Și Daria urmează cursul firesc al vieții - final de grădiniță 2

   Atât de repede trec anii, atât de repede îmi cresc minunile. Doamne, mai oprește timpul, te rog!  Primul mare sfârșit din vița ta, dragă Daria, este aici. Și la fel cum am spus  în gândurile pentru Teodora , las aici doar ceea ce și-ar dori pentru tine, toți cei care te cunosc. Restul, este intimitatea familiei și a sufletului tău inocent.  Rămâi TU, rază de soare, dar puțin câte puțin mai puternică să devi în fiecare etapă a vieții. Inocența ta este o „boală incurabilă” pe care toți mi-aș dori să o avem.  Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ni te-a dăruit. Tu ești curcubeul familiei și ne dorim ca râsul tău să molipsească întrega lume atunci când ai ocazia să o cunoști.  Îți dorim tot binele din lume, ne rugăm pentru paza și ajutorul tău și să nu uiți că indiferent de momentele ce ne vor cotropi viața, te iubim infinit și nimic din ce faci sau spui nu poate micșora această iubire! Răbdarea și iubirea pentru toate să crească zilnic în inima ta și cur...

Excursiile în familie - ediția 2024 😁

   Sunt o fire optimistă, muncitoare și perseverentă, dar sunt om și salvarea mea vine de cele mai multe ori dintr-un somn lung și neîntrerupt, sau din ieșirile alături de ei, dragii mei dragi. Dar în aceste ieșiri vreau să fiu LENEȘĂ.🤣 Vreau să fiu răsfățată, servită și lăsată să lenevesc până mă dor oasele de la atâta leneveală. 😅 Glumesc!  Anul acesta ieșirile au început mai repede ca de obicei, profitând de liniștea dinaintea zarvei de sfârșit de an școlar. Vă readuc aminte că am mai publicat un articol pe această temă, iar  aici  aveți calea către el. 😊  Am ales să vizităm trei obiective turistice create de mâna omului în natură, dar care nu perturbă natura într-un mod violent, cred eu.  Înainte să vă expun obiectivele și ce anume ne-a plăcut sau nu la ele, vă las linkul către cazarea pe care am ales-o noi. Tot în mijlocul naturii. Un colț perfect de relaxare, cu gazde extrem de primitoare și prețuri accesibile.  Da, dacă ați deschis link...

Un 33 dominat de cuvântul ACUM

   Începând din anul 2022, am hotărât ca la fiecare aniversare, să fac ceva deosebit cu ziua mea sau ceva cu adevărat important nu doar pentru mine, cât pentru cei din jurul meu. Pentru acel an am hotărât să nu accept cadouri. Toate cadourile să se transforme în donații pentru un copil care mi-a marcat gândurile încă dinainte să rămân însărcinată cu al meu băiat.   În anul 2023, am scris un articol  cu 12 lecții învățate până la de 32 de ani. Lecțiile mele care, poate vor ajunge să fie lecții și pentru alții, în altă ordine și sigur în alte împrejurări. Am făcut o pauză destul de mare de la scris, recunosc. Dar a fost vitală pentru mine și pentru familia mea și știu că de acum pașii cei mai importanți sunt faptele.   Astăzi, la împlinirea vârstei de 33 de ani, totul pare mai special, are rost. De fapt, toți anii vieții unui om sunt speciali în felul lor, depinde mult de noi ce facem cu ei, cum îi trăim.  Se spune că numărul 33 duce către sfera spiritualităț...