Viața te duce pe drumuri nebănuite, important este să găsești mereu echilibrul, ca să poți face față tuturor provocărilor!
Acum câteva zile, am postat pe un grup de mămici, o rugăminte cu recomandări pentru Spitalul de Copii, mai exact pentru, Pediatrie 1 din Cluj-Napoca. Pentru că fiecare a avut experiența ei, mai bună sau mai rea, am încercat să nu pun tot la suflet și în rândurile următoare, doresc să vă spun care a fost experiența noastră la acest spital.
Specific faptul că, noi am fost internați chiar în prima clădire cum se intră în curtea spitalului, intrarea de pe Strada Moților, numărul 68, la etajul 3 unde sunt compartimentele pentru Genetică medicală și Endocrinologie, la doamna doctor Al-Khouzuz Camelia.
Încă din prima zi totul a decurs foarte bine. Cu mici excepții: testarea Covid la bebeluși mi se pare inumană și faptul că bebe a stat destul de multe ore fără mâncare. Au fost nevoie de recoltări de sânge și alte investigații, care se fac doar pe stomacul gol.
În rest, atunci când am fost întrebată cu ce anume îl hrănesc pe bebe s-au conformat și mi-au adus mâncarea cerută.
Pentru cei care nu sunt la curent, dar și pentru reîmprospătarea memoriei, bebe Ioan-Alexandru, suferă de o malformație la esofag (atrezie esofagiană - lipsa parțială sau totală a esofagului) deci copilul nu poate înghiții nimic pe gură și este hrănit prin gastrostomă, un dispozitiv medical, montat chirurgical, direct în stomacul micuțului, pe unde este hrănit.
Așadar, este de la sine înțeles că, mâncarea trebuie foarte bine mixată și lungită cu apă, pentru a putea fi administrată pe această gastrostomă. Și cum spuneam, totul a decurs foarte bine. Mi-a fost adusă formula de lapte pe care noi o folosim și supa de zarzavat, foarte bine mixată și lichidă, ambele din partea spitalului.
În ceea ce privește aparatura pe care credeam că va trebui să o aduc de acasă, mă refer la cele pe care le folosesc pentru prepararea mâncării și sterilizarea sticluțelor și a suzetelor, am venit cu sterilizatorul personal. Din fericire nu îl voi folosi. Totul se aduce steril, în sticluțele pe care le deține secția, așa că doar seringa ce se atașează la gastrostomă trebuie să o am din recuzita personală. Suzetele, am fost inspirată să le achiziționez pe cele mai practice, în cutia care se poate folosi pe post de sterilizator, în cuptorul cu microunde de la firma Avent. La etajul 3 nu există un cuptor cu microunde, dar mi-a plăcut că nu am fost restricționată de a merge la etajul doi unde se află cuptorul cu microunde. Mie personal mi-a prins bine această mișcare.
![]() |
Suzetele (aici era doar una😉) și cutia specială pentru cuptorul cu microunde |
În ceea ce privește personalul secției, am nimerit foarte bine. Sunt deschiși, receptivi, atenți, toleranți, comunicativi. Am doar o sugestie: trebuie îmbunătățită procedura de recoltare a sângelui la bebeluși. Nu știu cum se procedează la copiii mai mari, dar cu bebeluși este tare dificil, sunt chinuiți atunci când li se recoltează sânge stând în brațele mamei sau a asistentei.
Mâncarea pentru însoțitor este acceptabilă. Eu de fel nu sunt sensibilă la mâncare și nici pretențioasă. Este mâncare fără sare, dar altfel a fost comestibilă și diversă.
Noi am avut posibilitatea să părăsim secția pentru alte investigații pe care le-am cerut dar nu ne-au fost impuse de medicul curant. Ei oricum analizează copiii la sânge și dacă consideră că este nevoie și de alte investigații, le vor face, dar pentru liniștea mea, am cerut ca bebe să fie văzut și de un medic chirurg (Dr. Mureșan Rodica) și un medic ORL (Dr. Mihuț Gheorghe). Din păcate, la ORL, Ioan-Alexandru, a fost diagnosticat cu inperforație choanală dreaptă și va fi supus curând unei intervenții, despre care vă voi povesti în alt articol.
Alte lucruri legate de șederea noastră la Pediatrie 1? Nu este un spital de cinci stele, este un spital, sau o aripă a spitalul, eu mă refer strict la etajul și compartimentul de genetică medicală și endocrinologie, micuță, strâmtă, o secție în care, fără discuție trebuie investit, dar este curată și prietenoasă cu copiii. Poze din păcate nu am, dar sper că la următorul control să am parte de același tratament și voi reveni asupra acestui articol.
Sănătate tuturor și putere să vă găsiți echilibrul!
Sănătate multă tuturor din familie și mai ales multa răbdare!
RăspundețiȘtergereMulțumim, asemenea!
Ștergere