Treceți la conținutul principal

Mici secrete din viața de mămică

    De când am devenit soție, dar mai ales mamă, am încercat să îmi usurez munca în casă și nu numai, pentru a putea economisi timp. Economiile mi le-am transferat mie pentru odihnă sau le-am transformat în timp de calitate petrecut cu familia.
    
    Dar începutul începutului, nu a fost atât de simplu. Nu știu cum au procedat alte mămici, sau cât timp le-a luat lor sa își dea seama de anumite lucruri, dar mie sincer mi-a luat mult timp. Am ajuns acum, la al treilea copil și încă experimentez.
    
    Au existat și momente în care nu am reușit să rezolv totul la timp, am fost frustrată, am plâns și m-am numit femeie și mamă incapabilă, dar nu am renunțat și am încercat să nu repet greșelile și dacă o metodă nu a dat roade am încercat alta și alta.
    
    În acest articol, doresc să vă prezint câteva din experiențele mele, doar pozitive, pe care le-am avut cu anumite produse, pe care noi mămicile le cumpărăm sau le împrumutăm de la alte mămici, în speranța că ne vor ușura munca cu copiii în general. 
    
    Pentru mine prioritatea vă spun sincer, a fost, achiziționarea unei jucării, care să reflecte într-un fel sau altul dragostea copilului pentru ceva doar al lui. Atracția pentru un obiect, care să nu îl transforme într-un egoist, dar care să îl facă să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla.


    În ceea ce privește produsele de îngrijire pentru bebeluși, am folosit mai multe, dar articolul ar deveni mult prea lung, de aceea am ales să menționez doar produsele pe care le-am ales după o mulțime de încercări și pe care încă le folosesc și le voi folosi în continuare. În eventuala dorință, exprimată de domniile voastre, voi aborda și separat acest subiect, pe anumite zone de interes.
    
    Pentru primele categorii unde se încadrează crema pentru zona scutecului, uleiul de corp, șamponul, geluri și produse homeopate pentru cavitatea bucală și pentru perioada dințișorilor, pasta de dinți și scutecele și șervețelele umede, voi enumera în aceeași ordine, denumirea mărcii folosite, fără a intenționa să fac o reclamă anume acestor produse. Repet! Sunt produsele care la noi au funcționat cel mai bine și de care am fost foarte mulțumită nu doar atunci când le-am folosit la copii. Așadar mărcile sunt următoarele: Weleda și lână tratată cu lanolină, Penaten, Johnsonbaby, Glicerină boraxată, Anaftin baby, Osanit, Prokudent, Lupilu.



Pastă de dinți produsă în Germania, certificată ÖKO‑Test

    
Lână tratată cu lanolină, produs german
   
    

















    La capitolul îmbrăcăminte mai ales body-uri și mai apoi primul strat de haine, am ales nu marca ci materialul - mereu din 100% bumbac.
    
    Suzeta, la copiii care au acceptat-o, le-am folosit pe cele de la Baby Nova și Avent.
    
    La capitolul hrană, copiii au fost alăptați exclusiv până la șase luni, apoi am înlocuit treptat anumite mese de lapte matern cu mâncare, alăptarea continuând până la vârsta de un an și jumătate. Diversificarea a început conform prescripțiilor medicale cu legume, fructe și a continuat în funcție de vârstă. Din păcate, după cum vă spuneam în articolul „Atrezie esofagiană”, cel de-al treilea copil s-a născut cu o malformație care nu îi permite să fie hrănit normal. Complicațiile avute au dus la hrănirea cu diferite formule speciale de lapte praf, dar nu am renunțat la laptele matern. Pentru extragerea laptelui matern am folosit pompele electrice de sân de la Nuk și KidsCare.

    În ceea ce privește altă aparatură de mici dimensiuni folosită la și pentru copii, am achiziționat un încălzitor electric de biberoane de la Nuk, sterilizator electric de la AVENT, un încălzitor portabil USB al cărui nume nu mi-l mai amintesc (s-a defectat între timp și nu am mai avut nevoie să cumpăr altul) pentru perioada în care am plecat în excursii. Urmăresc acum niște produse de acest fel și voi reveni cu subiectul după ce îl testez și eu. Potrivite pentru laptele praf, dar și pentru perioada diversificării, sunt acele dispensere sub formă de turn. Lista continuă cu un termometru de frunte cu infraroșu de la VAPO, cu un aparat de aerosoli de la LAICA și cu un aparat de gătit pe aburi de la AVENT.

    Aceasta este lista, din care sper că nu am omis nimic important și îmi doresc foarte mult să vă faceți curaj dragi mămici, să împărtășiți din experiențele voastre. Cu siguranță voi avea de unde învăța 😊

    Pe curând!
    


  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Și Daria urmează cursul firesc al vieții - final de grădiniță 2

   Atât de repede trec anii, atât de repede îmi cresc minunile. Doamne, mai oprește timpul, te rog!  Primul mare sfârșit din vița ta, dragă Daria, este aici. Și la fel cum am spus  în gândurile pentru Teodora , las aici doar ceea ce și-ar dori pentru tine, toți cei care te cunosc. Restul, este intimitatea familiei și a sufletului tău inocent.  Rămâi TU, rază de soare, dar puțin câte puțin mai puternică să devi în fiecare etapă a vieții. Inocența ta este o „boală incurabilă” pe care toți mi-aș dori să o avem.  Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ni te-a dăruit. Tu ești curcubeul familiei și ne dorim ca râsul tău să molipsească întrega lume atunci când ai ocazia să o cunoști.  Îți dorim tot binele din lume, ne rugăm pentru paza și ajutorul tău și să nu uiți că indiferent de momentele ce ne vor cotropi viața, te iubim infinit și nimic din ce faci sau spui nu poate micșora această iubire! Răbdarea și iubirea pentru toate să crească zilnic în inima ta și cur...

Excursiile în familie - ediția 2024 😁

   Sunt o fire optimistă, muncitoare și perseverentă, dar sunt om și salvarea mea vine de cele mai multe ori dintr-un somn lung și neîntrerupt, sau din ieșirile alături de ei, dragii mei dragi. Dar în aceste ieșiri vreau să fiu LENEȘĂ.🤣 Vreau să fiu răsfățată, servită și lăsată să lenevesc până mă dor oasele de la atâta leneveală. 😅 Glumesc!  Anul acesta ieșirile au început mai repede ca de obicei, profitând de liniștea dinaintea zarvei de sfârșit de an școlar. Vă readuc aminte că am mai publicat un articol pe această temă, iar  aici  aveți calea către el. 😊  Am ales să vizităm trei obiective turistice create de mâna omului în natură, dar care nu perturbă natura într-un mod violent, cred eu.  Înainte să vă expun obiectivele și ce anume ne-a plăcut sau nu la ele, vă las linkul către cazarea pe care am ales-o noi. Tot în mijlocul naturii. Un colț perfect de relaxare, cu gazde extrem de primitoare și prețuri accesibile.  Da, dacă ați deschis link...

Un 33 dominat de cuvântul ACUM

   Începând din anul 2022, am hotărât ca la fiecare aniversare, să fac ceva deosebit cu ziua mea sau ceva cu adevărat important nu doar pentru mine, cât pentru cei din jurul meu. Pentru acel an am hotărât să nu accept cadouri. Toate cadourile să se transforme în donații pentru un copil care mi-a marcat gândurile încă dinainte să rămân însărcinată cu al meu băiat.   În anul 2023, am scris un articol  cu 12 lecții învățate până la de 32 de ani. Lecțiile mele care, poate vor ajunge să fie lecții și pentru alții, în altă ordine și sigur în alte împrejurări. Am făcut o pauză destul de mare de la scris, recunosc. Dar a fost vitală pentru mine și pentru familia mea și știu că de acum pașii cei mai importanți sunt faptele.   Astăzi, la împlinirea vârstei de 33 de ani, totul pare mai special, are rost. De fapt, toți anii vieții unui om sunt speciali în felul lor, depinde mult de noi ce facem cu ei, cum îi trăim.  Se spune că numărul 33 duce către sfera spiritualităț...