Treceți la conținutul principal

Mici secrete din viața de mămică

    De când am devenit soție, dar mai ales mamă, am încercat să îmi usurez munca în casă și nu numai, pentru a putea economisi timp. Economiile mi le-am transferat mie pentru odihnă sau le-am transformat în timp de calitate petrecut cu familia.
    
    Dar începutul începutului, nu a fost atât de simplu. Nu știu cum au procedat alte mămici, sau cât timp le-a luat lor sa își dea seama de anumite lucruri, dar mie sincer mi-a luat mult timp. Am ajuns acum, la al treilea copil și încă experimentez.
    
    Au existat și momente în care nu am reușit să rezolv totul la timp, am fost frustrată, am plâns și m-am numit femeie și mamă incapabilă, dar nu am renunțat și am încercat să nu repet greșelile și dacă o metodă nu a dat roade am încercat alta și alta.
    
    În acest articol, doresc să vă prezint câteva din experiențele mele, doar pozitive, pe care le-am avut cu anumite produse, pe care noi mămicile le cumpărăm sau le împrumutăm de la alte mămici, în speranța că ne vor ușura munca cu copiii în general. 
    
    Pentru mine prioritatea vă spun sincer, a fost, achiziționarea unei jucării, care să reflecte într-un fel sau altul dragostea copilului pentru ceva doar al lui. Atracția pentru un obiect, care să nu îl transforme într-un egoist, dar care să îl facă să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla.


    În ceea ce privește produsele de îngrijire pentru bebeluși, am folosit mai multe, dar articolul ar deveni mult prea lung, de aceea am ales să menționez doar produsele pe care le-am ales după o mulțime de încercări și pe care încă le folosesc și le voi folosi în continuare. În eventuala dorință, exprimată de domniile voastre, voi aborda și separat acest subiect, pe anumite zone de interes.
    
    Pentru primele categorii unde se încadrează crema pentru zona scutecului, uleiul de corp, șamponul, geluri și produse homeopate pentru cavitatea bucală și pentru perioada dințișorilor, pasta de dinți și scutecele și șervețelele umede, voi enumera în aceeași ordine, denumirea mărcii folosite, fără a intenționa să fac o reclamă anume acestor produse. Repet! Sunt produsele care la noi au funcționat cel mai bine și de care am fost foarte mulțumită nu doar atunci când le-am folosit la copii. Așadar mărcile sunt următoarele: Weleda și lână tratată cu lanolină, Penaten, Johnsonbaby, Glicerină boraxată, Anaftin baby, Osanit, Prokudent, Lupilu.



Pastă de dinți produsă în Germania, certificată ÖKO‑Test

    
Lână tratată cu lanolină, produs german
   
    

















    La capitolul îmbrăcăminte mai ales body-uri și mai apoi primul strat de haine, am ales nu marca ci materialul - mereu din 100% bumbac.
    
    Suzeta, la copiii care au acceptat-o, le-am folosit pe cele de la Baby Nova și Avent.
    
    La capitolul hrană, copiii au fost alăptați exclusiv până la șase luni, apoi am înlocuit treptat anumite mese de lapte matern cu mâncare, alăptarea continuând până la vârsta de un an și jumătate. Diversificarea a început conform prescripțiilor medicale cu legume, fructe și a continuat în funcție de vârstă. Din păcate, după cum vă spuneam în articolul „Atrezie esofagiană”, cel de-al treilea copil s-a născut cu o malformație care nu îi permite să fie hrănit normal. Complicațiile avute au dus la hrănirea cu diferite formule speciale de lapte praf, dar nu am renunțat la laptele matern. Pentru extragerea laptelui matern am folosit pompele electrice de sân de la Nuk și KidsCare.

    În ceea ce privește altă aparatură de mici dimensiuni folosită la și pentru copii, am achiziționat un încălzitor electric de biberoane de la Nuk, sterilizator electric de la AVENT, un încălzitor portabil USB al cărui nume nu mi-l mai amintesc (s-a defectat între timp și nu am mai avut nevoie să cumpăr altul) pentru perioada în care am plecat în excursii. Urmăresc acum niște produse de acest fel și voi reveni cu subiectul după ce îl testez și eu. Potrivite pentru laptele praf, dar și pentru perioada diversificării, sunt acele dispensere sub formă de turn. Lista continuă cu un termometru de frunte cu infraroșu de la VAPO, cu un aparat de aerosoli de la LAICA și cu un aparat de gătit pe aburi de la AVENT.

    Aceasta este lista, din care sper că nu am omis nimic important și îmi doresc foarte mult să vă faceți curaj dragi mămici, să împărtășiți din experiențele voastre. Cu siguranță voi avea de unde învăța 😊

    Pe curând!
    


  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu mămica la povești - Episodul 3

„Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici” Friedrich Nietzsche           „Zâna Scutecel” actuala „Zanana”... Așa este cunoscută Ana Ivan, cea de-a treia mămică a minusculului meu proiect deși, cu fiecare lună care trece și cu fiecare poveste pe care o primesc pe email, proiectul meu crește și eu cu el.      V ă mărturisesc că Ana, a fost inspirația mea pentru acest blog. M-am regăsit mereu în tot ceea ce scria și mai ales în... „ Viața cu 3 copii și scrisul ca terapie”.      „Sunt Ana (de câte ori mă prezint, în capul meu mereu răsună „ce nume simplu” așa cum cântă Tudor Chirilă într-una din melodiile sale), am 40 de ani, 3 copii, un soț și 2 căței.      Cam așa ne prezentăm la modul general atunci când povestim cuiva de noi, nu?      Dar dincolo de aceste lucruri pe care le am în jurul meu, sunt Ana, un suflet de copil care nu a crescut dincolo de 14 ani, care iubește viața, iubește să scrie de la 8 ani (de când scriam poezii și scenarii de film) și care abia după 35 de ani și-a gă

Cu mămica la povești - Episodul 4

  Din moment ce am devenit mamă de copil special, am ajuns să cunosc multe mame puternice și pe copiii lor luptători. Adevărate minuni pe acest pământ! Două dintre aceste minuni sunt Emilia și fiica ei Agnes, de care v-am mai povestit într-un  articol . Astăzi, vine să vă spună chiar ea povestea și sper să vă ofere și vouă, așa cum mi-a oferit mie, curaj și putere să luptați pentru visul vostru, dar mai ales pentru copilul/copiii voștri. „Îți mulțumesc mult, Ioana, pentru provocarea lansată. Mă simt onorată să răspund cu entuziasm solicitării tale. Să fii mamă de 3 copii și să aduci comunității un plus de valoare, e mare lucru.  Eu sunt Emilia, am 36 de ani, un copil special și un soț ( c-așa-i modelul ♥️♥️♥️), o familie numeroasă minunată și prieteni in multe colțuri ale lumii. De mică am fost atentă la relațiile interumane și extrem de sociabilă. La bază sunt învățătoare, apoi absolventă de Sociologie si un master pe dezvoltare comunitară. Pentru că învățarea nu e niciodată suficien

Cu mămica la povești - Episodul 1

    Dragă mamă, mi-a luat ceva timp să ajung să mă țin de promisiune să vin să stau de vorbă cu tine. Trădătorul... Hoțul... Este timpul... Și nu doar al meu. Al multor mame de pe acest pământ.      Poveștile acestui micuț proiect le voi intitula simplu: „Episodul...”.   Astăzi, avem primul episod cu si despre o mamă care dorește să fie mâine, mai bună decât astăzi (care de fapt este visul oricărei mame), doar că ea este fetița, adolescenta, studenta, fiica, prietena, sora și acum soția și mama, care face asta zi de zi, de când se știe. Și tot în același trup se află cea care m-a ridicat și m-a susținut de foarte multe ori.      Dragă prietenă, de vorbă cu tine aș sta nopți întregi. Să ne aducem aminte de copilărie, de filosofia tinereților apuse. Am crescut prea repede, dar mi-ai rămas adânc cuibărită în suflet și în gând. Îți mulțumesc că astăzi, după atâta timp uitat într-un cufăr, ai acceptat să te deschizi și să mă sprijini în urcușul meu.      Mai multe nu mai spun. Sunt lucruri